News / In beeld: Diva 890

In beeld: Diva 890

Bouwnummer 1 van ons eerste motorjacht ontwerp is weer in beeld, de Diva 890. Een paar weken geleden werden we gebeld door de nu trotse eigenaar van de klassieke bakdekker. In een gesprek over het ontwerp van het jachtje werd het enthousiasme van de eigenaar Bart versterkt waarna de koop besloten is.

In beeld: Diva 890

KLASSIEKE LIJNEN

Bart: ‘De reden dat we voor dit type schip hebben gekozen zijn de klassieke lijnen. We waren op zoek naar een bakdekker van een ander merk totdat we de Diva zagen. Het is voor zijn formaat een volwassen schip met een krachtige motor’.

Bart had als wens een boot te kopen die zowel het IJsselmeer als de Waddenzee goed aan kan. Voor de extra informatie voor de aankoop nam hij contact op met ons kantoor.  ‘Dit plezierige gesprek met Menno van Dijk, de ontwerper,  heeft ons over de drempel getrokken om het avontuur met de Diva aan te gaan’.

De Diva vaart makkelijk en ligt stevig op het water. ‘Ondanks de wat smalle basis en relatief hoge opbouw zijn we verbaasd over het feit dat de boot weinig over helt. De stevige motor in het schip zorgt voor comfort en snelheid waar het nodig is. De kajuit is functioneel en praktisch. We zijn aangenaam verrast door de maat van het bed. Dat is ruimer dan verwacht en ligt comfortabel.’

Bart en zijn partner zijn nu een drietal weken in bezit van de Diva en het schip heeft alle verwachtingen tot nu toe waargemaakt.

LANGE TOCHT

Bart en zijn partner gaan binnenkort de eerste lange tocht maken, we zijn benieuwd naar de reis bestemming en de ervaringen.

DIVA 890

De Diva 890 is een ontwerp naar de klassieke Scandinavische bakdekcruisers uit de eerste helft van de vorige eeuw. Een slank ontwerp dat mede door het uitgebreid toepassen van teakhout aan dek en een teak houten spiegel een elegante klassieke verschijning is. Het grootste gedeelte van de lengte wordt ingenomen door de kuip, onder het bakdek is een ruime zit met kombuisje en afgesloten toilet geplaatst.

Lengte oa 8.9 m
Breedte 2.4 m
Diepgang 0.8 m
Motor vermogen 125 pk
Maximum snelheid 18 kn